Haftasonu indirimi ile vatan bilgisayardan pioneer mvh-1500ub model 120 liraya teybimi aldım

Çingenenin üzerinde daha önceki abimizin taktığı 2 adet 16 cm huracaine marka hoparlör vardı. (30w x2)
Benimde eski arabamızdan kalan 2 adet 16 cm jbl component mid takımı (crossover lı ) 2 adet te aynı serinin 13 cm lik hoparlörleri mevcuttu.
Oturup watt hesaplaması yaptığımda kendimce teybimin 4x50 mosfett olan çıkışlarının jibillere yetmiceğine karar verdim.Ve orjinal olarak baktığım huracaine hoparlörleri bağlamaya karar verdim
Gelelim En cicivli geçen bölüme

ilk öncelikle pandizot işlemine başladım.aracın eski panzotunda 2 adet oval hoparlör deliği kaldığı için huracaineler pek performanslı calışmıyordu.Ve maragozla ufak bir ölçme biçme işleminden sonra 3 cm kalınlığında kaplamasız mdf den bir pandizot kestik malesef resim çekmeyi hep imhal ettim

bildiğiniz gibi komponent sistemin tizleri ayrı olduğu için jbl takımının sadece tizlerini alıp crosstan geçirerek kaplama kumaşının altına sakladım

daha sonra huracaine hoparlörlerin montajını yapıp bağlantılarını hallettim.
ve geldik teyp takmaya

kablo kısa devresinden korktuğum için ilk öncelikle çıplak olarak bağlıyacağım bütün kabloların uçlarını sokete çevirdim ve daha önce arkaya çekmiş olduğum kablolarla teyibin elektrik ve hoparlör bağlantılarını tamamladım.teyibin ön çıkışları boşta kaldı yani sadece 2 x 50 yi kullanmış oldum.
Bugün ise iyice gaza gelip dedim ki bu 13 cm jbl leri de ön çıkışlara bağlamaya karar verdim fakat bildğiniz gibi vos un ön tarafında herhangi hoparlör takıcak yer olmadığı için yapılınca da kötü durduğu için ilk önce hoparlör e yer aramakla geçti bi 15 dakikam

Birazcık forum gezmesiyle arka koltuğun nasıl söküldüğünü çözdüm ve arka koltuğu komple çıkardım.13 cm lik hoparlörün giriceği kadar küçük bir mdf kutu yaptırdım ve 2 adet en büyük tahta matkabı ile hava delkleri açıp hoparlörü monte ettim.
Yan pandizotları ölçüp işaretledikten sonra güzelce hoparlör deliğini açtım ve mdf yi direkt araba kaportasına dayıyarak montajını yaptım. ve teybimin ön çıkışlarına bağladım böylece son durum şu oldu
arka camın altındaki pandizotta 2 adet huracaine 16 cm hoparlör ve crossover lı 2 adet tiz. yanlarda da 2 adet 13 cm jbl component mid olmuş oldu.
Sonuç:Arkada vos sahibi olmayanların bilmediği gizli bagajımız güzel bir kabin görevi gördüğünden ve yatılım sıkı sıkı olduğundan dolayı çok tatlı 20 cm lik subwoofer a yakın bir bass vuruşu elde ettim ve 13 cm lik mid takımı desteği ile şarkıdaki her tonu ayrı ayrı güzel duymaya başladım. ve en önemlisi kendim yaptığım için neyin ne olduğunu biliyorum ve ona göre davranıyorum

Tavsiye:Bir çok kişi arabasının aküsünü hacmini bilmeden kafasına göre gidip sistem alıp bağlıyor ve unutmayın ki dengesiz dinlenen müzik kulak sağlını olumsuz etkileyen ilk faktör günün bir çok zamanını geçirdiğimiz arabada bence önem vermemiz gereken bir konu. az da olsa tesadüfen çektiğim resim ve videoları sizinle paylaşıyorum. Arka pandizottaki focal kapakları sizi yanıltmasın 12 tl sonucunda tuningci den aldım içleri huracaine markadır

Vos ta en önemli şey elektrik mazallah yanlış bağlantı ve aşırı yüklenme kısa sürede aküyü rahmetli hale getirmeye ve aracınızın elektrik tesisatına zarar vermesine sebep olur.Ben daha bu yolda çok acemiyim ama tek düşüncem "orjinale" sadık kalmak kayıdı ile güzel ve doğru sonucu en iyi şekilde aramak.
yan hoparlör montajında kullandığım vidaları değiştiricem çok kötü duruyorlar çünkü

üstadlarımdan ve her fikri olan arkadaşlarımdan fikir ve önerilerini bekliyorum. Çünkü ilk çalışmam oldu ve resmen hayatım değişti arabayı aldığımdan beridir. Cidden başka bir tutku başka bir aşk.
Zaman ayırdığınız ve okuduğunuz teşekkür ederim. En kısa zamanda görüşmek üzere iyi bakın kendinize ve evlatlığınıza

SOL ARKA CAM ALTI

SAĞ ARKA CAM ALTI

VİDEO:
http://youtu.be/w7QqfGZGlKg