80' li yılların nostaljik testi

Teknik anlamda vosvoslarla alakalı olmayan her türlü konunun paylaşıldığı alan.
Forum kuralları
Vosvosturk forumlarının amacı,
Vosvos konusunda bilgisi olanların bilgilerini paylaşması, bilmeyenlerin ise birşeyler öğrenmesidir.
Bu bağlamda, bilgi paylaşımını esas alan forumlarımızda insanların birbirine hakaret etmesi, karşılıklı birbirine söyleyemeyeceklerini klavyeyi ve vosvosturk'u araç edinerek yapmaları kabul edilemez bir durum olması sebebiyle, hakaret içeren her türlü mesaj ve konu silinecek, ilgilisine önce uyarı verilecek daha sonrasında vosvosturk'ten uzaklaştırılacaktır.
Tüm üyelerimize duyurulur.
Vosvosturk Yönetimi

Forum kuralları : duyuru/forum-kurallarini-okuyunuz-t3.html
[ WOLF ]
Administrator
Administrator
Mesajlar: 5032
Kayıt: Cmt Haz 04, 2005 10:20 pm
Kan Grubu: A Rh -
Konum: A N K A R A

80' li yılların nostaljik testi

Mesaj #1 gönderen [ WOLF ] » Sal Haz 14, 2005 8:20 pm

80'li yılların nostaljik testi

Iste size 80'leri ne kadar hatirladiginizi ölçmek için nefis
Bir deneme sinavi. Hemen kagidi kalemi alin elinize. Süre sinirlamasi
yok,sorulari dikkatli okuyun. Kopya çekmek yasak degil, ama ayip.

Testiniz bitince cevaplarinizi kontrol edin ve dogru cevap sayiniza göre
yorumlari okuyun.

Haydi herkese bol zihin açikligi.
Kolaylar gelsin.

..

1) 80'lerin ünlü "küçük" sarkicilari kimlerdi?
a) Küçük Ibo, Küçük Onur
b) Küçük Ceylan, Küçük Emrah
c) Küçük Prens, Küçük Kurbaga
d) Küçük 100bin, Büyük 200bin
e) Minik Serçe

2) Michael Jackson 80'lerde ne renkti?
a) Yavruagzi
b) Gri
c) Siyah
d) Beyazötesi
e) Beyaz

3) Su siralar Marmaris'te yasayan, yaptigi nü resimleri ile ünlü ressamimiz
80'lerde ne is yapiyordu?
a) Overlokçuluk
b) Kabzimallik
c) Reis-i Cumhur'luk
d) Yaylalar Yaylalar
e) Hepbiri

4) ITT Sahap Lorenz televizyonlarin kanal ayarlama çubugu ne renktir?
a) Eflatun
b) Siyah
c) Kirmizi
d) Prusya Mavisi
e) Rengarenk

5) Adile Nasit masal anlattigi programda çocuklara ne diye seslenirdi?
a) Kuzucuklarim
b) Yurttaslar
c) Efendiler
d) Degerli gençler
e) Dostlar, Romalilar

6) Cenk Koray ünlü pazar programindaki yarismada yarismacilara ne derdi?
a) Iyi olan kazansin
b) Bildiniz soruyu, aldiniz boruyu
c) Alooo! Ne koyiyim?
d) Kutunuzu açiyorum
e) Çekinizi mi veriyim, devam mi edeceksiniz?

7) Pazar sabahlari yayinlanan ünlü Japon çizgi filminde robotlardaki
kahramanlar büyük parçayi olusturmak için ne diye seslenirdi?
a) Gelin canlar bir olalim!
b) Ekibi yeniden topluyoruz
c) Susma sustukça sira sana gelecek!
d) Voltron Voltron Voltron
e) Seni seçtim Pikaçu

8) Yakari'deki kartal uçarken nasil bagirirdi?
a) Watasiva Kendiii
b) Yakarikuuuu, hakarikuuu!
c) Yaba daba duuu!
d) Tey tey tey!
e) Gag gag gag!

9) "Watasiva Kendiii" sözü hangi çizgi filmin müziginde yer alirdi?
a) Tom ve Jerry
b) Okayi Yamasita Kumbaba
c) Seker Kiz Kendi
d) Yakari
e) Pokemonlar

10) 80'lerde Istanbul'un telefon kodu neydi?
a) 1
b) 333
c) 1453
d) 212
e) 216

11) 80'lerde mahalle maçlarindan sonra içilen o ünlü gazoz markasi
hangisiydi?
a) Fanta
b) Elvan
c) Sprite
d) Kazuz
e) Coca-Cola

12) BMX nedir?
a) 80'lerin ünlü pop grubu
b) 80'lerin ünlü kamyon markasi
c) 80'lerin ünlü bisiklet markasi
d) 80'lerin ünlü araba markasi
e) Yanlis yazmissiniz, dogrusu BMW olcak.

13) Pinokyo bir masal kahramani olmak disinda senin için baska ne ifade
ediyor?
a) Bir zamanlarin en popüler bisikleti
b) 80'lerin en ünlü çizgi film oyuncusu
c) Tüm zamanlarin en büyük süperstari
d) Bir tür Japon halk sazi
e) Yalanci pezevengin teki

14) Misket oyunlarinin en popülerlerinden olan "kuyu" da kaç
kuyu vardir?
a) 1
b) 15
c) 5
d) 13
e) Kuyu da ne be?

15) 80'lerde ders kitaplarinin arasini süsleyen yegane
mecmualar hangisiydi?
a) Cosmopolitan, Cosmogirl, HeyGirl vs.
b) Pokemon, Pikaçu vs.
c) Zagor, Teksas, Tommiks ve Mandrake vs.
d) Akbaba, Marko Pasa vs.
e) Mecmua ne demek be?

16) Mekap ve Esem nedir?
a) 80'lerin çocuk oyunlarindan biri
b) 80'lerin en ünlü filmi
c) 80'lerin en komik ikilisi
d) 80'lerin popüler spor ayakkabilari
e) Nedir?

17) "Önce alisveris, sonra........." Noktali yerlere asagidakilerden hangisi
gelmelidir?
a) sevis
b) fis
c) tepis
d) yemis
e) Kemal Derwish

18) 80'lerde Almanya'dan gelen akrabalar hediye olarak en çok
ne getirirlerdi?
a) Alaman Çikolatasi
b) Alaman Birasi
c) Alaman Rakisi
d) Alaman Karisi
e) Alaman da ne?

19) Bir zamanlarin en sevilen dizisi Dallas'in kötü adami kimdir?
a) Tecavüzcü Coskun
b) Erol Tas
c) Ciger
d) Ceyar
e) "Ceyar" onun okunusu akillim, aslinda "Jr" diye
yazilir.

20) 80'lerin ünlü futbolcusu Ridvan Dilmen'in lakabi neydi?
a) Firtina
b) Seytan
c) Imparator
d) Karpatlarin Maradonasi
e) Ridvan Dilmen Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü degil
miydi ya?

21) 80'lerin sonuna kadar kaç tv kanali vardi?
a) Bir
b) Birdirbir
c) Binbir
d) 3+1
e) Sifreli kanallari da sayacak miyiz?

22) Muhabbet arasinda "Pac-Man" lafi geçse vereceginiz tepki ne olur?
a) Ulan gene karnim acikti.
b) Olum en sevdigim çizgi roman kahramaniydi lan!
c) Of! Var ya acayip bi bilgisayardir.
d) Anaaaa Pac-Man! Abi var ya bi zamanlar en sevdigim
bilgisaya oyunuydu.
e) Küfretme bak bozusuruz!

23) Genellikle defter kagidindan yapilan külahlarin cephane olarak
kullanildigi "Tüftüf"te silah olarak ne kullanilirdi?
a) Su borusu
b) Soba borusu
c) Elektrik borusu
d) Kalk borusu
e) Buyur?

24) 80'lerde bakkalarda satilan "meyve tozu" disindaki o lezzetli toz
nedir?
a) Leblebi tozu
b) Süt tozu
c) Kabartma tozu
d) Çamasir tozu
e) Bu dedikleriniz markette bulunur mu?

25) 80'lerde birçok evde televizyonun altinda bulunan ve üzeri
genelde dantelle örtülü devasa aletin adi nedir?
a) Video
b) VCD Player
c) DVD Player
d) Decoder
e) Aha bunu biliyorum: Play Station

26) "Güüüç bende artiiik!"" kimin sözüdür?
a) Hitler
b) He-Man
c) Sokrates
d) Pikaçu
e) Bir reklam kahramaniydi ama adini simdi tam
hatirlayamiycam.

27) 80'lerdeki o ünlü konusan arabali dizinin adi neydi?
a) Kara Sahin
b) Kara Simsek
c) Kara Murat
d) Kara Oglan
e) Karamürsel (eki eki eki)

28) Peki o konusan arabali dizideki arabanin adi neydi?
a) Herbie
b) Red Kit
c) Johnny
d) KIT
e) "KIT" bi kere "Kamu Iktisadi Tesebbüsleri" demek
akillim.

29) 80'lerde kabereleri meshur olan ünlü ikili asagidakilerden
hangisidir?
a) Lorel ile Hardi
b) Zeki ile Metin
c) Izel ve Çelik
d) Deniz'le Mehtap
e) Cem Yilmaz'la Yilmaz Erdogan

30) "Aman tertip can tertip, hasrete katlan tertip!" adli
güzide sarkiyi seslendiren grup hangisidir?
a) Mogollar
b) Esmeray ve Yaylalar
c) Ersen ve Dadaslar
d) Mazhar-Fuat-Özkan
e) Izel-Çelik-Ercan

31) "Çikolata renkli sarkici" sözü kime aittir?
a) Esmeray
b) Raga Oktay
c) Sezen Cumhur Önal
d) Bob Marley
e) Puff Daddy

32) Türkiye'de 80'lerin en ünlü dans grubu asagidakilerden hangisidir?
a) Birkaç Iyi Adam
b) Çitir Kizlar
c) Tolgahan Dans Grubu
c) Ersen ve Dadaslar
d) Backstreet Boys

33) 80'lerin en ünlü pembe dizisi asagidakilerden hangisidir?
a) Köle Isaura
b) Cesur ve Güzel
c) Pembe Panter
d) Çarli'nin Melekleri
e) Memoli

34) bati/hafif/müzigi/sözlü/Türkçe
Yukaridaki kelimelerle 80'lere dair anlamli bir söz grubu
olusturunuz.
a) Türkçe sözlü hafif bati müzigi
b) Sözlü bati hafif Türkçe müzigi
c) Bati sözlü hafif Türkçe müzigi
d) Hafif sözlü Türkçe bati müzigi
e) Müzigi Türkçe sözlü hafif bati

35) Heidi'nin en yakin arkadasinin adi neydi?
a) Kanki
b) Peter
c) Aziz Peder
d) Barbi
e) Cindy

36) 80'lerin en komik(!) üçlüsü asagidakilerden hangisidir?
a) Ahu Tugba-Banu Alkan-Serpil Çakmakli
b) Üç silahsörler
c) Mazhar-Fuat-Özkan
d) Komedi Dans Üçlüsü
e) Cem Yilmaz-Yilmaz Erdogan-Beyaz

37) 80'lerin en çok okunan karikatür dergileri hangileriydi?
a) Marko Pasa-Akbaba
b) Girgir-Firt
c) Deli-Limon
d) Crocodil-Mad
e) Leman-Lemanyak

38) 80'lerin en büyük ve saibeli bankeri kimdir?
a) Banker Bilo
b) Turgut Özal
c) Cotarelli
d) Kastelli
e) Cavit Çaglar

39) Fare yiyen garip uzaylilarin dünyayi isgal ettigi fantastik dizi
hangisiydi?
a) Uzayli Zekiye
b) Tom ve Jerry
c) Visitors
d) Dünyayi Kurtaran Adam
e) Uzay Yolu

40) Robin Williams'in bir uzayliyi oynadigi dizi hangisiydi?
a) Vizitors
b) Mork ve Mindy
c) Deli Yürek
d) Uzay yolu
e) Kankigiller

41) Mahallenin sevgi kelebegi kimdi?
a) Perihan Abla
b) Panter Emel
c) Bülent Abla
d) Sakir
e) Temel ve Muhtar

42) 80'lerde TV'de teknik nedenlerden dolayi yayin kesildiginde uzun süre
neyi seyrederdik?
a)Necefli Masrapa
b)Niagara Selaleleri
c)Istiklal Marsi
d)Yurttan Sesler Halk Korosu
e)Reklamlar, Az Sonra

43) Bakkal amca tahmin et ne alacagim?
a) Paramin 3/8'i ile findik alacagim
b) Paramin 4/8'i ile findik alacagim
c) Bir kalem, bir pergel, bir de çikolata
d) Iki ekmek, bir süt, üç yumurta
e) Piringils

44) Who's bad?
a) Simbad
b) Mortal Kombad
c) Michael Gorbaçov
d) Michael Jackson
e) Michael Jordan

45) Hangi peynir reklaminda insanlar sarki söyleyerek mutlu bir sekilde
zipliyorlardi?
a) Kasar Peyniri
b) Yörsan
c) La vache Quiri
d) Pinar Peynir Mayasi ile yapilmis peynirler
e) Burger peyniri

46) Her oyuncunun küçük bir kalesinin oldugu sokak futbolunun adi nedir?
a) Langirt
b) Gol atan kaleye
c) Hayber Kalesi'nin Fethi
d) Japon kale
e) FIFA 2002

47) Comodor 64'te asagidakilerden hangisi kullaniliyordu?
a) Disket
b) CD
c) Kaset
d) Plak
e) DVD

48) Aksam ezani okunduktan sonra evlere dagilirken birisini ebeleyip kaçarak
oynanan oyun asagidakilerden hangisidir?
a) Elim sende
b) Yatsi ebesi
c) Aksam ebesi
d) Vur kaç
e) Saklambaç

49) Erhan Konuk'un uzun yillar sundugu ünlü müzik programi asagidakilerden
hangisidir?
a) Inleyen Nagmeler
b) Pop Corn
c) Top Saati
d) Pop Saati
e) MTV

50) Joe, Jordan vs. adinda 5 gençten olusan ünlü pop grubu asagidakilerden
hangisidir?
a) Bati çalisma grubu
b) New Kids On The Block
c) Step by Step
d) Grup Vitamin
e) Backstreet Boys

51) Ajda Pekkan'in ünlü Petrol sarkisi asagidaki yarismalardan hangisinde
yarismistir?
a) Grammy
b) Çarkifelek
c) Örovizyon
d) Kim 500 Milyar Ister?
e) Kral Müzik Ödülleri

52) 80'lerin kelebek tokayla kivircik saçlarini tepesinde toplayip suh
bakislar atan esmer film artisti kimdir?
a) Banu Alkan
b) Ahu Tugba
c) Suna Pekuysal
d) Serpil Çakmakli
e) Sevda Demirel

53) Özellikle 80'ler TÜRK sinemasinin genç kizlari eroine listirarak habire
ifal eden kötü adami kimdir?
a) Yusuf Miroglu
b) Tecavüzcü Coskun
c) Nuri Alço
d) Ceyar
e) Yildo

54) 80'lerin koca memeli seks sembolü kimdir?
a) Nadide Sultan
b) Sementha Fox
c) Marliyn Monroe
d) Pamela Anderson
e) Britney Spears

55) SSCB yikilmasiyla dagilan dogu bloku ülkelerinin adi neydi?
a) 3. Dünya Ülkeleri
b) Demir Yumruk Ülkeleri
c) Demir Perde Ülkeleri
d) Uzak Dogu Ülkeleri
e) Nato Ülkeleri

56) SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birligi) açilimini ögretmek için
hangi eglenceli kalip kullanilirdi?
a) Sogan sarimsak, ciger bagirsak
b) Sagina soluna, cananim yoluna
c) Seni seviyorum canim benim
d) Sofrana, sagligina, cüzdanina bereket
e) Sevgilim seni cepten bulamiyorum

57) Reklaminda bir kisim TÜRK gencinin "Ummah Ummah!" diye sesler çikararak
ellerini çirptiklari kot markasi hangisiydi?
a) Lee
b) Levi's
c) Lee Cooper
d) Mavi Jeans
d) Donna Karan New York

58) Olur mu hiç ........... dön de aynaya bak!
Noktali yere asagidakilerden hangisi gelmelidir?
a) Salak
b) Sabalak
c) Tombalak
d) Üç kulak
e) Dangalak

59) Bir zamanlar trafik kurallarini ögretmek adina garip davranislarda
bulunan müthis ikili asagidakilerden hangisidir?
a) Lorel ve Hardy
b) Bay Yanlis ve Dogru Ahmet
c) Bay Kus ve Dogrucu Davut
d) Bay Bay Mr. American Pay
e) Ahmet Mete ve Isikara

60) Pembe, sari, açik yesil gibi renkleri bulunan bir dönemlerin meshur
kokulu silgilerinin üzerinde ne resmi vardi?
a) Mona Lisa
b) Banu Alkan
c) Ari Maya
d) Pak Maya
e) Resim yoktu, Rotring yaziyodu.

61) Içinden araba resimleri çikan, bir zamanlarin ünlü sakizi
asagidakilerden hangisidir?
a) Turbo
b) Formula 1
c) Falim
d) Tipitip
e) First Duo

62) Sevgilisinin suratina kezzap atmasi dolayisiyla bir gözünü kaybetmis,
bu yüzden garip bir saç modeli olan ünlü arbesk sarkicisi kimdi?
a) Kibariye
b) Müslüm Gürses
c) Serdar Ortaç
d) Bergen
e) Sergen

63) Çantada, cepte?
a) Jelibon
b) Bonbon
c) Bonibon
d) Megafon
e) Telefon

64) Içinden komik karikatürler çikan pembe renkli sakiz asagidakilerden
hangisiydi?
a) Pembis
b) Penbo
c) Pembo
d) Pembelim
e) Vivident

65) Bir çizer tarafindan yesil bir fona çizilip silinen, habire yürüyen,
komik bir seyle karsilastiginda karnini tuta tuta ve püskürerek gülen
animasyon kahramani kimdir?
a) Kaptan Magara Adami
b) Reha Muhtar
c) Persil Adam
d) Bay merakli
e) Cell-o

66) Asyagidaki gruplardan hangisi 80'lerde en parlak dönemlerini yasamistir?
a) Duran Duran
b) Pink Floyd
c) Athena
d) Grup Vitamin
e) Korn

67) Ünlü Meksika dalgasinin ortaya çiktigi Dünya Sampiyonasi nerede ve kaç
yilinda yapilmistir?
a) Italya 86
b) Meksika 86
c) Meksika 82
d) SSCB 82
e) Kore-Japonya 2002

68) 80'lerin ünlü gözlüklü "tonton"u kimdir?
a) Turgut Özal
b) Ümit Usta
c) Süleyman Demirel
d) Akrep Nalan
e) Fatboy Slim

69) Turgut Özal'in icraatlarini gözümüze kalem soka soka anlattigi programin
adi neydi?
a) Susam Sokagi
b) Anadolu'dan Görünüm
c) 32. Gün
d) Icraatin Içinden
e) Siyaset Meydani

70) Bir zamanlar cuma geceleri yayinlanan ve tüylerimizi diken
diken eden program asagidakilerden hangisidir?
a) Sicagi Sicagina
b) Bir Baska Gece
c) Alacakaranlik Kusagi
d) Söz Fatoda
e) BBG

71) 80'lerde Türkiye'de kaç il vardi?
a) 7
b) 37
c) 67
d) 61
e) 81

72) Ekranlarda ilk kez dans eden mankenimiz kimdir? (Eski
yilbaslarini hatirlayin)
a) Sibel Can
b) Nesrin Topkapi
c) Tan Sagtürk
d) Nesrin Edirnekapi
e) Asena

73) Pepe ve Balonu'nun ünlü repligi?
a) Üzüntü ve muz kabugu
b) Ama haksizlik bu!
c) Size baba diyebilir miyim amca?
d) Hay bin kunduz!
e) Deermisim...

74) Zeki Müren oynadigi deterjan reklaminda bizlere ne diye sesleniyordu?
a) Bu yumusakligimi Omo'ya borçluyum?
b) Size Alo diyorum?
c) Oh! Harikasin Persil Adam
d) Öpsün sizi Zeki Müren!
e) Çamasirdir kirlenir, Zeki böyle ögrenir!

75) TRT'nin ünlü pazar sinemasi kaçta baslardi?
a) 10.00
b) 22.00
c) 12.05
d) 09.05
e) Parlament Sinema Klubü'nden bahsediyorsaniz her
hafta farkli saatte basladigini belirtmek isterim

76) Bu sene içerisinde kaybettigimiz ünlü müzik adami Hikmet Simsek uzun
yillar hangi müzik programini hazirlayip sunmustur?
a) Kara Simsek
b) Pazar Konseri
c) Cumartesi Konseri
d) Bir Baska Gece
e) Kral Top 20

77) Akilli Vosvos'un adi nedir?
a) Düldül
b) Haribo
c) Herbie
d) Kaplumbaga
e) Volkswagen

78) Reklaminda "You take my breath away" sarkisi çalan, 80'lerin mavi sise
ve beyaz kapakli ünlü sampuan markasi hangisidir?(Halen piyasada
bulunmaktadir)
a) Elidor
b) Blendax
c) Pantene
d) Haci Sakir
e) Herbal Essences (Oh! Ah! Yea!)

79) Yakalayin yesil isigi.............................!
Noktali yere asagidakilerden hangisi gelmelidir?
a) Sonra da öpün Kenan Isigi
b) Mahallenin en büyük asigi
c) Hesapli parlak bulasigi
d) Makinede tertemiz bulasigi
e) Hepbiri

80) Her hafta baska bir ilden yayin yapan Pazar 86 programinin
sunucusu kimdi?
a) Halit Kivanç
b) Mustafa Keser
c) Mustafa Yolasan
d) Reha Muhtar
e) Kankigiller

...

CEVAPLAR
1)B 2)C 3)C 4)C 5)A 6)D 7)D 8)B 9)C 10)A 11)B 12)C 13)A 14)C
15)C 16)D 17)B 18)A 19)D 20)B 21)A 22)D 23)C 24)A 25)A 26)B 27)B 28)D 29)B
30)C 31)C 32)C 33)A 34)A 35)B 36)D 37)B 38)D 39)C 40)B 41)A 42)A 43)C 44)D
45)C 46)D 47)C 48)C 49)D 50)B 51)C 52)D 53)C 54)B 55)C 56)A 57)C 58)D 59)B
60)C 61)A 62)D 63)C 64)C 65)D 66)A 67)B 68)A 69)D 70)C 71)C 72)B 73)A 74)B
75)A 76)B 77)C 78)B 79)C 80)C


“Genel Konular” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir