WosWos BoY yazdı:Ben size sistemin pahalılığından bahsettim montaj dahil demedim ki. Ayrıca oradaki sistemin aynısını getirirseniz fiyat düşmez aksine artar. Nedeni ise gümrük vergisidir. Ben Türkiye'de LPG sisteminin güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Sebebi de yaşanmış bir olaydır. Amcamın arkadaşının eşi fabrikasyon LPG'li fiat palio'da arkadan aldığı darbe sonucu yanarak ölmüştür.
malzeme fiyatlarından montaj işçilik fiyatına sadece kısa vi örmek vereceğim türkiyede yapılam sıralı sistemlerin (4 silindirli araclar için olanları) fiyatları minumum 1500 ytl dir...aynı sistemin avusturyadaki fiyatı da yaklaşık olarak 2500 eurodur...peki buradaki fitay farklılığı neden türkiyede ucuzdur?söleyeyim tekrar işçilik pahalılığı olmasıdır...malzeme aynı ve bi farkı yoktur....ikiside italyan markadırrr...lpg nin türkiyede güvenilirolmadığı hakkında görüşlerinize tamamen katılmıyorum çünkü sistemler teste tabi tutulmaktadır özelikle arac içersiine takılıan lpg tankı test edilirken 25/45 barda test edilir...aracın üzerine takıldığında ise 20 barı bile bulmazzz..yaşanmış olay için başşalığı diliyorum...ancak size sunu sölemem gerekirki her böle kötü olay sonucunda kabahati lpg ye bulmamak gerekir... çünkü suanki araçlarda dahil olmak kaydesiyle bütün araçların benzin depoları 0,25 mmlik sactandır...hatta cogunluğu ise benzine dayanıklı erimeyen plastik ve ya fiberden yapılır...lpg tankının kalınlığı ise 5 mm dir...arkadan yada önden darbe aldığında lpg tankının multivalfi üzerinde emiyet sibobu bulunmaktadır...herhangi bi darbe sonucunda bu sibop devreye girer...yaşanan bir diğer gerçek olayı ben size söleyeyim eğerki lpg de bir tehlikeli durum olsa idi patlama gibi suanda ben aranızda olmasdım...kısaca her kötü olay sonucun da kabahati lpg ye atmamak lazımdır....
kusuruma bakmayın böle güvensizlik duymanızı anlayabiliyorum ancak siz böle yaklaşımlarda bulunduğunuzda güvenilirin inssanlarında işlerine taş koyuyormuş gibi oluyorrr...tekrar ve üzülerek başınızsaolsun diyorum ve bu konu hakkından nekadarda konuşşsak bütün bir yıl sürer...hiç bitmez onun iiçin gereken bir cok acıklamayı yapmış olarak görüyorum kendimi ve bu noktada bırakıyorum ...isteyen istediği yakıtı kullanır kim nekadar yakıyor kim nasıl yakıyor bunları konuştukca tartışma konusu acılacaktır saygılar ......